O cauză a durerii interioare: lipsa dragostei în copilărie | Aurelian Barbu

O cauză a durerii interioare: lipsa dragostei în copilărie | Aurelian Barbu

Scris în . Publicat în Emoții.

Cauza majoră pe care am observat-o în contextul durerilor interioare este lipsa dragostei. În primul rând, am putea discuta despre oamenii care nu au primit dragoste în familie.

De exemplu, în unele cazuri a lipsit dragostea tatălui, asociat (fie și numai în subconștient) cu Dumnezeu. Unii nu au primit iubire din partea mamei. Crescând, în perioada adolescenței, în tinerețe sau chiar la maturitate, le va fi greu să se raporteze la Dumnezeu ca la un Dumnezeu al dragostei pentru că au avut deja în familie un model parental care nu a arătat dragoste.

O altă problemă este că nu li s-a comunicat dragostea. Dragostea a fost în inima părinților, și este mai ales cazul celor care au crescut în perioada comunistă. Ei au mari dificultăți în a comunica dragostea. Ei pot spune: „Dar îmi iubesc copiii și uite, muncesc pentru a le asigura tot ce le trebuie. Le plătesc școala, îi trimit în vacanțe, în excursii, fac multe pentru ei, e evident că îi iubesc”.

Însă iubirea nu trebuie să fie evidentă exclusiv prin fapte, ci trebuie comunicată.

PROBLEMA RESPINGERII LA COPIII CARE NU AU FOST DORIȚI

Unele dintre persoanele care se confruntă cu respingerea sunt cele care s-au născut fără să fie dorite. De exemplu, când erau în pântecul mamei, ea era supărată că a rămas însărcinată, era o sarcină nedorită sau venită într-un moment nepotrivit.

Cele mai grave cazuri de respingere sunt cele în care mama a vrut să facă avort și apoi i-a spus copilului: „Mai bine nu te nășteai sau mai bine mureai la naștere”. Tot felul de astfel de cuvinte, de lucruri neduhovnicești și de blesteme rostite de părinți la supărare, dar în necunoștință. Diavolul abia așteaptă să ia cuvintele acestea și apoi să le folosească peste viața unui copil.

Este extrem de important ca atunci când copilașul este în pântecele mamei, chiar dacă e o sarcină neprogramată sau nedorită, părinții să spună: „Este darul lui Dumnezeu, îl primim și îl binecuvântăm”. Cel puțin de atunci să înceapă să se aducă în viața acestui copil binecuvântarea, acceptarea și dragostea. Iar după ce s-a născut este extrem de important să i se arate dragoste.

DE CE ESTE IMPORTANT SĂ BINECUVÂNTEZI COPILUL ÎNAINTE DE A SE NAȘTE

Multe probleme apar chiar din pântecele mamei. Din acest motiv, pentru un părinte creștin recomandarea ar fi chiar înainte să se gândească sau înainte să își dorească un copil, să se roage ca Dumnezeu să îi binecuvânteze cu un copil, indiferent dacă va fi băiat sau fată. Să se roage ca acel copil care va veni să fie binecuvântarea lui Dumnezeu, să nu fie doar un rezultat natural. Părinții pot spune: „Doamne, te rog să ne binecuvântezi familia cu copii care să fie ucenicii tăi, să fie în Împărăția Ta”.

Apoi, când se află în pântecele mamei este extrem de important ca și acolo să li se arate dragoste și să se rostească cuvinte de binecuvântare. Soția mea pe tot parcursul sarcinii punea mâna pe burtică și o binecuvânta pe Rebeca cu psalmi și versete din Scriptură.

REVELAȚIA DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU VINDECĂ DUREREA LĂUNTRICĂ

Oamenii care nu pot primi dragostea lui Dumnezeu stau sub o presiune. Chiar și apostolul Ioan spune că cine are frică nu a ajuns desăvârșit în dragoste, pentru că dragostea izgonește frica. Iar noi am cunoscut și am crezut dragostea lui Dumnezeu.

Trebuie să ne umplem inima de dragostea lui Dumnezeu, dar nu într-un mod mecanic, ci printr-o revelație. În Romani, capitolul 5, citim că dragostea Lui Dumnezeu a fost turnată în inima noastră prin Duhul Sfânt. E bine să știm la nivelul minții că Dumnezeu ne iubește.

Dar când vom primi această revelație în inima și duhul nostru, nu vom mai avea nevoie de surogate. Nu mai e nevoie să încercăm să punem ceva în locul dragostei fiindcă, în lipsa ei, de multe ori oamenii cad în păcate și în dependențe, încercând fie să își înece necazul sau să își producă plăcere ca să nu mai simtă suferința.

Aurelian Barbu este pastor la Biserica Dunamis, București. Comandă acum cartea „Poţi fi vindecat prin credința ta” de Aurelian Barbu, apărută la editura Alfa Omega Publishing. (10 lei) Detalii de comandă pe alfaomega.tv/ librarie; 0256.284.913; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Publicat inițial în revista Alfa Omega TV Magazin (anul 11, nr. II), din martie-aprilie 2021. Mai multe despre revista în sine și despre cum te poți abona:  https://alfaomega.tv/revista

380 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.