Evanghelizarea musulmanilor în timpul Ramadanului

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.
Credincioșii cu un trecut musulman împărtășesc cum au găsit credința în Hristos și speră că și alții vor descoperi Adevărul. Acesta este scopul evenimentului de evanghelizare organizat la sfârșit de săptămână și care se numește ”Isus și Ramadanul”.

Wendy Griffith: Tom Doyle de la Uncharted Ministried ni se alătură pentru mai multe informații despre acest eveniment de evanghelizare fără precedent. Tom, mă bucur să te văd. Spune-ne despre aceste cinci seri de mărturie și rugăciune.

Tom Doyle: Va fi special deoarece ei sunt foști musulmani, s-au întors la Hristos. Le vom pune întrebări. O vom avea pe Emily din echipa voastră din Ierusalim și pe Josh din echipa noastră din Dallas. Îi vom întreba cum L-au găsit pe Hristos în Iran, în Bagdad, în Irak. Ei ne vor povesti despre experiențele lor și vor chema credincioșii din Vest la acțiune pentru a le explica modul în care să-i evanghelizeze pe musulmani. Și se vor ruga. Foștii musulmani se vor ruga la Dumnezeu pentru o trezire spirituală în rândul musulmanilor.

Wendy Griffith: Îmi place asta. De ce este important acest eveniment în timpul lunii sfinte a Ramadanului?

Tom Doyle: Ultima săptămână este cea mai deosebită în timpul Ramadanului. Musulmanii îi spun ”seara destinului”, ”noaptea puterii”, când strigă la Dumnezeu, Îi cer să se arate. Dumnezeul islamului este departe, nu răspunde la rugăciuni. Ei strigă la el și vor ceva personal. Știi Wendy, aceea este noaptea cea mai importantă a anului, când Isus Se arată musulmanilor în vise. Ei Îl caută pe Dumnezeu și Isus răspunde cererii lor. Ei rămân șocați și surprinși când un bărbat în alb le spune că îi iubește și că a murit pentru ei pe cruce.

Wendy Griffith: Tom, ai lucrat cu soția ta în Orientul Mijlociu timp de mai multe decenii. Vorbește-ne despre acești credincioși cu trecut musulman, al căror număr continuă să crească.

Tom Doyle: Da, așa este. Cu 20 de ani în urmă am început să înțelegem acest fenomen, faptul că musulmanii au vise cu Isus. Ei nici măcar nu L-au căutat pe Isus. Ei L-au căutat pe Dumnezeul lor. Deodată, Isus Le-a apărut în vis. A fost ca o „pandemie”, Isus le-a apărut musulmanilor în vis. Ei au căutat, au mers pe internet, s-au uitat la televizor, s-au uitat la emisiunile voastre. Au ascultat emisiuni de radio, au găsit credincioși. Astfel, această săptămână este așa de importantă pentru ei, iar noi vrem să ne asigurăm că musulmanii sunt saturați cu rugăciuni și Dumnezeu va răspunde la acele rugăciuni.

Wendy Griffith: Este ceva unic. Veți avea mărturii de la musulmani care s-au întors la Isus Hristos. Ei își vor spune mărturiile. Spune-ne cum le putem vorbi mai eficient despre Isus. Cum pot telespectatorii participa la acest eveniment?

Tom Doyle: Emisiunea va fi pe CBN, pe platforma voastră, pe platformele Uncharted. Dacă doresc, pot vizita ifoundthetruth.com unde îi vor putea întâlni pe câțiva dintre invitații noștri la ”Isus și Ramadanul” și pot auzi întreaga lor mărturie. Acestea sunt palpitante, sunt ca niște romane despre modul în care Dumnezeu i-a izbăvit de islam și i-a adus în Împărăția lui Dumnezeu. Este un parteneriat minunat între CBN, Uncharted și ifoundthetruth.com. Oamenii din întreaga lume se pot ruga pentru musulmani, ca ei să Îl întâlnească pe Hristos.

Wendy Griffith: Pe scurt, ne poți spune una dintre mărturii a unui credicios cu un trecut musulman.

Tom Doyle: Printre invitați vor fi băieții din Bagdad. Ei au crescut în Bagdad. Au fost prieteni cu Saddam Hussein. El a venit la ceremonia lor de dedicare. În timpul războiului, Saddam căuta să scape, iar ei nu aveau bani, tatăl lor a plecat. Ei nu aveau ce mânca în Bagdad. Unul dintre frații din Bagdad, a ieșit, s-a pus pe genunchi. Avea 5 ani și a spus: ”Doamne, dacă mă auzi, hrănește-mi familia”. Un soldat american a trecut pe acolo în fugă, s-a oprit și l-a întrebat dacă se simte bine. Mama lui a ieșit și a spus că ei nu au ce mânca. Soldatul a spus că se întoarce imediat. El a venit cu un camion al armatei americane, cu mâncare pentru trei luni. Știi cine era? Era generalul Petraeus. El i-a salvat din punct de vedere fizic. Apoi Isus i-a salvat mai târziu din punct de vedere spiritual.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 876, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

156 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.