Poveste devenită virală: credința unui campion

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.
Povestea despre viața remarcabilă a unei atlete paralimpice a devenit foarte repede virală.

Will: Jessica s-a născut în Rusia, fără oasele inferioare de la picioare. Din acel orfelinat din Siberia ea a fost adoptată de Steve și Beth Long, un cuplu din Baltimore, Maryland.

Jessica Long: Ei au văzut o poză cu mine și cu un băiețel. E ceva special și incredibil, deoarece au simțit amândoi că Dumnezeu le-a pus pe inimă să ne adopte.

Will: La 18 luni, familia Long a luat decizia dificilă de a amputa picioarele Jessicăi. Aceasta a fost prima dintre cele 25 de intervenții chirugicale.

Jessica: Nu trebuie să îi spui unei fete fără picioare că e diferită. Am știut că sunt diferită. Nu am avut jumătate din corpul meu. Însă am avut părinți incredibili, care știau că Dumnezeu are mereu un plan pentru mine.

Will Dawson: Acel plan s-a materializat în apă.

Jessica: În fiecare duminică, după biserică, am mers la bunicii mei și am petrecut timp cu ei. Aveau o piscină în curtea din spate și eram mereu prima care intra în piscină și ultima care ieșea.

La vârsta de 10 ani, Jessica s-a alăturat echipei locale de înot. În timp ce totul era în regulă în piscină, ea s-a întrebat de ce a făcut-o Dumnezeu diferită.

Jessica: Îmi amintesc că am fost cu adevărat supărată. Îmi amintesc că nu am vrut să aud de Dumnezeu. Treceam printr-o intervenție chirurgicală la fiecare trei luni și nu am auzit altceva decât faptul că Dumnezeu m-a făcut așa. Iar mie nu mi-a plăcut asta.

Acea supărare i-a stimulat competivitatea. În 2006, la Campionatul Mondial din Africa de Sud, Jessica, în vârstă de 14 ani, a câștigat 9 medalii de aur. L-a învins pe înotătorul Michael Phelps și a avut parte de recunoaștere mondială.

Jessica: Cred că înotul a devenit identitatea mea. La Jocurile Paralimpice din 2008 nu am avut randamentul dorit. Am fost deținătoarea recordului modial la proba de 100 de metri bras, însă am câștigat medalia de bronz. Una dintre primele întrebări pe care le-am avut pentru părinții mei a fost: ”Mă mai iubiți?” Iar ei mi-au zis: ”Ce tot spui acolo?”

Jessica: Cred că într-un fel am crezut că mă pot descurca singură și am reușit. Eu am fost cea care a trecut prin intervențiile chirurgicale. Eu am fost cea care a umblat pe două picioare protetice. Picioarele mă dor în fiecare zi. Nu am vrut să depind nici măcar de părinții mei, cu atât mai mult de Cineva pe care nu L-am putut vedea. Am câștigat premii. Am mers pe covorul roșu în Los Angeles. Am avut parte de sponsorizări.

Will: În următorii șase ani, Jessica a câștigat 50 de medalii de aur și a stabilit 18 recorduri mondiale. La Jocurile Paralimpice din Londra, în 2012, Jessica a înțeles că ceva îi lipsea.

Jessica: Am câștigat șase medalii de aur, viața a fost minunată. Am făcut o reclamă pentru Coca Cola. Mi s-au întâmplat așa de multe, însă am simțit un gol interior și eram neîmplinită, dar nu am înțeles motivul. Am realizat tot ce mi-am propus în domeniul înotului, am avut o carieră, cum de simțeam acel gol interior? De ce m-am simțit neîmplinită?

Will: În timp ce s-a antrenat pentru Londra, Jessica a participat la un studiu biblic pentru femei. Ea a știut că ceva trebuie să se schimbe.

Jessica : M-am săturat să fiu supărată. Am obosit să duc această povară. Nimic nu mi-a satisfăcut sufletul și toată viața am auzit că Dumnezeu este Cel care poate să ne satisfacă toate nevoile.

Wil : Într-o noapte de vară, în 2013, ea și-a predat viața lui Dumnezeu.

Jessica: M-am rugat cu o femeie pe care am cunoscut-o și am vrut să Îi dau Lui toată inima mea. Nu am vrut să mai pun întrebări. A fost un moment deosebit. Știu că m-am predat Lui în întregime și am fost ușurată. Am simțit pentru prima dată că fac parte din familia lui Dumnezeu cu adevărat. Simt multă mulțumire și iubire față de tot ce mi-a dat Dumnezeu. Sunt așa de mulțumitoare.

În prezent, Jessica este căsătorită și se antrenează pentru Jocurile Paralimpice din Tokio. Apare într-o reclamă Toyota Super Bowl și ca una dintre sportivele cu cele mai multe medalii paralimpice din toate timpurile. Jessica crede în abilitățile ei, dar este mai sigură pe identitatea ei.

Jessica: Identitatea mea este în Hristos. Sper, cu adevărat, că se poate vedea asta în caracterul meu sau prin comportamentul meu la înot. Știu că nu aș reuși fără Dumnezeu. Astfel, mă încred în El. Când înot îmi imaginez că El este lângă mine. Mă folosesc de talentul pe care mi l-a dat. Cred că împlinesc scopul meu și că El este mândru de mine. Fiecare atlet sau fiecare persoană a simțit că nu e împlinită. Că ceva nu merge. Că nu va fi destul, dar Dumnezeu este suficient. E foarte greu când ești singur, dar trebuie să știi că Dumnezeu te așteaptă cu brațele deschise și așteaptă cu nerăbdare să faci parte din familia Lui.

Știre din „Mapamond creștin” 876.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

141 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.