Fabricat în Israel (4): medicina

Scris în . Publicat în Israel.
Pe data de 8 ianuarie, 2011, un pistolar a deschis focul în Tucson, Arizona. Ţinta sa a fost doamna congresman, Gabrielle Giffords, care a fost împuşcată în cap de la o distanţă mică. Pentru a opri sângerarea,medicii de pe ambulanţă au folosit un bandaj special, care exercită presiune asupra rănii şi previne infecţia. Primii respondenţi au spus că bandajul a salvat viaţa lui Gifford. Este una dintre numeroasele inovaţii medicale, care au provenit din Israel.

Israelul are una dintre cele mai mari speranţe de viaţă din lume. De fapt, speranţa de viaţă de aici este mai mare cu patru ani decât cea din Statele Unite. Deci dacă vrea cineva să se mute în Israel, în medie, va adăuga în jur de patru ani la viaţa sa.

De la lupta cu cancerul la a da vedere orbilor şi a face ologii să umble, Israelul este primul în lume la inovaţii medicale. În fiecare zi, milioane de americani folosesc ceva tratament medical, care provine din Israel. De la Sambucol, un medicament pentru răceală şi gripă, făcut din boabe de soc, la amniocenteza, folosită la a detecta anomaliile prenatale. Există un laser wireless, care cândva va înlocui burghiul dentistului, şi pillcam, o cameră minisculă într-o capsulă. Face poze dinăuntrul colonului, eliminând nevoie de o colonscopie.

Milioane şi milioane de astfel de operaţii sunt făcute în fiecare an. Cum ar fi dacă ai putea să le faci nedureroase, fără durere şi neinvazive. Ar elimina multe dintre riscurile acelei operaţii.

Este o soluţie israeliană clasică pentru o problemă. În câmpul medical, unul dintre golurile cele mai mari este găsirea unui leac pentru cancer. Chiar dacă un leac complet este încă de domeniul viitorului, oamenii de ştiinţă israelieni fac progrese uriaşe.

Ştirile sunt împânzite de poveşti despre câini care pot mirosi totul, de la epilepsie la cancer, la stăpânii lor. Astfel, un om de ştiinţă a preluat această idee şi a rafinat-o.

Dacă câinii pot mirosi cancerul, atunci noi cu siguranţă o putem face într-un mod mai sofisticat. Putem comunica cu dispozitivul mai uşor decât comunicăm cu câinele.

Hassam Haick a dezvoltat un sistem de avertizare pentru cancer.

Nasul artificial nano poate detecta tumori înainte să fie vizibile pe radiografii. Aceasta doar prin a analiza respiraţia pacientului. Dispozitivul poate da rezultatele din cinci minute până la o oră, mai mult sau mai puţin.

Multe dispozitive de diagnosticare necesită ca pacientul să înghită un material activ sau radioactiv pentru a face diagnosticarea posibilă. Nu îl expunem la radiografii riscante sau raze, care ar putea produce cancer.

Nasul artificial este încă testat clinic, unde ratele de exactitate variază de la 86 la 97%. Este de asemenea personalizat să miroasă alte boli, cum ar fi Alzeimer, Parkinson sau scleroza multiplă. Viziunea finală este de a aduce acest dispozitiv într-o formă necostisitoare şi portabilă pentru toată lumea, fie că locuiesc în ţările vestice, fie că trăiesc în lumea a treia. Deoarece credem că trebuie să îndeplinim un pic de democraţie.

Alţi oameni de ştiinţă israelieni se concentrează asupra tratamentului cancerului. Fac de toate, de la a arde tumori cu căldură termală la a le îngheţa cu nitrogen lichid. Un doctor chiar dezvoltă un vaccin pentru cancer.

Vaccinul ImMucin antrenează celulele imunitare ale corpului să atace anumite molecule, care se găsesc doar la cancer. Deoarece sunt vizate doar celulele canceroase, vaccinul nu are efecte adverse cum au chimioterapia şi radiaţiile. Cu o injecţie o dată la câteva luni, sistemul imunitar al corpului îl va ţine sub control. Noi doar antrenăm sistemul imunitar să facă ceea ce ar încerca să facă singur. Nu inventăm nimic nou.

În primul test clinic, vaccinul a declanşat cu succes sistemul imunitar în toţi cei 15 pacienţi. Aşa cum veţi vedea în viitor, cred că intrăm într-un domeniu, care este foarte atractiv şi noi am dat doar de începutul acestuia. Cred că vom descoperi mult mai multe şi sunt foarte încurajat de ceea ce am văzut.

Atunci se vor deschide ochii orbilor... Isaia 35:5

În 1829, introducerea scrierii Braille a revoluţionat felul în care orbii citesc şi scriu. Astăzi, inventatorii israelieni duc acea revoluţionare un pas mai departe.

Pentru oamenii care au vedere limitată există un dispozitiv care se numeşte Or-Cam. Acesta este un computer de mărimea unui buzunar, conectat la o cameră care se ataşează la ochelari. Camera vede ceea ce vezi şi tu şi când arăţi cu degetul la ceva, Or-Cam va citi ce scrie acolo, totul de la meniuri la semne de circulaţie.

Necesitatea este mama tuturor invenţiilor. Israelienii uneori tind să gândească în afara cutiei. Dacă există un obstacol, noi nu dăm cu capul de el, dar îl ocolim.

Material extras din documentarul Fabricat în Israel, produs de CBN și difuzat pe canalul Alfa Omega TV. Urmărește-l online: https://alfaomega.tv/canal

Mai multe despre Israel: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel

2205 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.