Devotional - Credeti in victoria promisa a lui Dumnezeu

Devotional - Credeti in victoria promisa a lui Dumnezeu

Scris în . Publicat în Devoțional.

Dumnezeu a hotărât să-Și îndeplinească scopurile aici, pe pământ, prin intermediul oamenilor simpli. Unul dintre cele mai încurajatoare versete din Biblie este 2 Corinteni 4:7: „Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi". Apoi Pavel continuă să descrie acele vase de lut - bărbați în primejdie de moarte, tulburați din fiecare loc, perplecși, persecutați, aruncați la pământ.

Dumnezeu nu folosește niciodată pe cel înalt și puternic, ci, în schimb, El folosește lucrurile slabe ale acestei lumi pentru a-i încurca pe cei înțelepți. „De pildă, fraţilor, uitaţi-vă la voi care aţi fost chemaţi: printre voi nu sunt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales. Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite... pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu" (1 Corinteni 1:26-29).

Slăbiciunea despre care vorbește Dumnezeu este incapacitatea noastră umană de a ne supune poruncilor Sale prin puterea noastră. Cuvântul înregistrează o listă lungă de oameni care L-au iubit pe Dumnezeu și au fost foarte folosiți de El, dar au fost aproape trântiți la pământ prin slăbiciunile lor:

  • Isaia, marele războinic al rugăciunii, era un om ca și noi, slab și rănit.
  • David, omul după inima lui Dumnezeu, a fost un ucigaș adulterin, care nu avea niciun drept moral față de binecuvântările lui Dumnezeu.
  • Petru L-a negat chiar pe Domnul Dumnezeul cerului - blestemând pe Cel pe care l-a iubit cel mai mult.
  • Avraam, tatăl națiunilor, a trăit în minciună, folosindu-și soția ca pe un pion pentru a-și salva pielea.
  • Iosif și-a provocat frații săi pierduți printr-o bucurie imatură - până când a fost afectat și el.

Ai eșuat? Lasă-ți inima să accepte toate promisiunile de biruință în Isus! Atunci credința să-ți spună inimii: "S-ar putea să nu fiu ceea ce vreau să fiu deocamdată, dar Dumnezeu lucrează în mine și voi deveni precum aurul curat. Mă predau cu totul Celui care mă poate ține ca să nu cad și să mă prezint fără vină înaintea tronului lui Dumnezeu - cu mare bucurie!".

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

716 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.