• Secțiunea „Creștinul și Biserica”

    crestinul si profesia 640CREȘTINUL ȘI BISERICA - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Realitati si perspective 97 - Miscarea Pais si ucenicizarea comunitatii - Paul Gibbs

Scris în . Publicat în Creștinul și BISERICA.

Invitat: Paul Clayton Gibbs (Fondator, Miscarea Pais, Anglia). Subiecte: Ce este si cu ce se ocupa Miscarea Pais? Rolul Bisericii in cadrul Miscarii Pais. Procedura de initiere a Proiectului Pais. Cum abordam faptul ca oamenii au ajuns sa iubeasca Biserica mai mult decat pe Dumnezeu? Care este insemnatatea cuvantului „pais”? Chemarea Miscarii Pais este de a oferi resurse atat profesorilor din scoli cat si pastorilor din biserici in scopul ucenicizarii (mypais.com) Secvente din filmul „Spirit de pionierat” difuzat pe Alfa Omega TV 

Azi avem un invitat special, Paul Gibbs, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră la această emisiune. Într-o ediție anterioară am vorbit despre Talmidim și despre ucenicizarea într-o societate postmodernă. Acum vrem să vorbim despre Mișcarea Pais. Pentru cei care nu au urmărit emisiunea anterioară, te rog să ne spui câte ceva despre tine, despre ceea ce faci și cum ai ajuns să pui bazele Mișcării Pais.

Pe mine mă pasionează să văd ce face Dumnezeu pe planeta noastră. Eu și soția mea suntem căsătoriți de 31 de ani, avem doi fii minunați și, de curând, mi s-a născut și prima nepoată, lucru de care sunt foarte încântat. Am devenit creștin la 14 ani datorită unui învățător care m-a condus la Isus în mod indirect, după ce m-a dus la o evanghelizare în cort. M-am dus acolo fiindcă aveam o boală de piele și se zvonea că oamenii erau vindecați. Nu m-am vindecat la acea evanghelizare, dar, apoi m-am rugat eu pentru mine, așa cum fusesem învățat la biserica pe care o frecventam, iar Dumnezeu m-a vindecat.

Îmi doresc să le spun oamenilor că Dumnezeu e cât se poate de real și că trebuie să afle despre El. Am crezut că Dumnezeu mă chema să devin misionar, așa că m-am pregătit câteva luni pentru asta, dar, la sfârșitul perioadei de pregătire, în loc să plec în altă țară pentru a-mi continua pregătirea, m-am întors în Manchester. Atunci mi-am dat seama că numai crezusem că Dumnezeu mă chema să fiu misionar, dar, de fapt, El mă chema să pregătesc misionari. Asta fac eu, pregătesc misionari.

În 1992, am recrutat alți oameni care să facă ce făcusem eu timp de patru ani, adică făceam ucenicizare în școli. Am găsit un mod de a ajuta școlile și de a-mi împărtăși credința în școli, dar foarte mulți tineri voiau să afle mai multe despre Isus, așa că mi-am dat seama că ce le ofeream eu nu era suficient.De aceea, în 1992, eu și soția mea am înființat Mișcarea Pais. De atunci a trecut mult timp, iar Mișcarea Pais e deja cunoscută și funcționează în mai multe țări.

Poate ne vei povesti mai multe despre aceste țări care și-au deschis ușile pentru Mișcarea Pais. Însă, înainte de a vorbi despre Mișcarea Pais, cum ai simțit că era nevoie de aceasta? De fapt, de ce ați înființat mișcarea? Te întreb de la începutul emisiunii acest lucru și poate că, la sfârșit, vom relua întrebarea. Ce nevoi existau?

Știi că trebuie să înțelegi atmosfera spirituală pentru a vedea ce face Dumnezeu în toată lumea. E o întrebare foarte bună! Are legătură cu o întrebare referitoare la Isus. În emisiunea cealaltă am vorbit despre ucenicizare și întrebarea mea era: de ce educăm oamenii și sperăm să aibă experiență, când Isus le-a oferit oamenilor experiență și i-a educat pe parcurs?

Am vorbit despre studiile biblice și ne-am întrebat de ce îi învățăm pe oameni ce anume să creadă, când Isus i-a învățat cum să gândească. Prin 1988, am avut altă întrebare legată de Isus: de ce ne petrecem atât de mult timp, cheltuind energie și resurse pentru a-i chema pe oameni, când Isus Și-a petrecut timpul fiind chemat El?

E foarte important să fii chemat, căci există anumite beneficii. Nu spun că noi nu-i chemăm pe oameni la biserică! Pais face legătura între persoanele din școli și diferite comunități de tineri și Biserică. Însă ne ocupăm de modul în care putem mobiliza Biserica pentru a putea fi invitată în comunitate.

Eu m-am preocupat în special de școli. Aceasta este nevoia deoarece cred că Biserica nu mai știe cum să se facă invitată și nu știm decât cum să invităm. Creștinii nu știu cum să fie invitați să participe la conversații și acest lucru trebuie să se schimbe.

Noi sperăm ca Pais să fie un catalizator. Am fost invitați să activăm în școli din toată lumea, folosind aceleași metode. E nemaipomenit să vedem că metodele lui Isus chiar funcționează peste tot în lume.

Înainte de a vorbi mai amănunțit despre Mișcarea Pais, vom introduce acum un scurt videoclip despre Mișcarea Pais, pe care ni l-ai oferit cu câteva minute înainte de a începe emisiunea.

Ce este Mișcarea Pais? Mișcarea Pais a fost fondată în 1992. Este o organizație internațională de misionari care pregătesc alți misionari. Europa, America de Sud, Oceania, Africa, America de Nord, Asia. Pais plasează ucenici în biserici timp de un an. Ucenicii sunt găzduiți de către membrii bisericii, devenind astfel parte din familia bisericii. Aceștia slujesc în unul dintre următoarele domenii: tineret, afaceri, universitate, biserică. Aceștia oferă programe pentru misiune, ucenicizare și studiu. Fiecare ucenic trece printr-un program de pregătire complet, având apoi opțiunea unei calificări, fiind ajutat de un mentor. Aceștia sunt o punte de legătură între biserică și comunitate.

Ce altceva? Pais oferă mult mai mult. Programe gratuite de misiune, ucenicizare și studiu! Cursuri de specialitate despre misiune, ucenicizare și studiu! Cărți despre misiune, ucenicizare și studiu ce pot fi cumpărate online. Pentru a afla mai multe, intrați pe pagina paismovement.com

Am urmărit un videoclip scurt, de trei minute, despre Mișcarea Pais, pentru ca oamenii să înțeleagă ce anume faceți voi. În prima parte a discuției noastre, ai vorbit despre biserică, școală și comunități. Poate că unii telespectatori cred că este o mișcare afiliată anumitor biserici. Într-un fel, e legată mai mult de biserici. Te rog să ne explici mai bine care este locul Mișcării Pais și care este ținta acestui proiect spiritual: școlile, comunitățile, țările?

Voi vorbi întâi despre școli și apoi vă voi spune cum ne-am extins. Ai dreptate, chiar e o mișcare în cadrul Bisericii. Multe organizații cer bani de la biserici ca să le facă treaba în locul lor, dar Pais nu face asta. Noi suntem plasați în diferite biserici. Chiar dacă baza noastră e în bisericile locale, ne adresăm școlilor.

Noi suntem o punte de legătură între școli și Biserică, încercând să mobilizăm Biserica să se implice în școli. Acesta e un aspect important al activității noastre. Noi credem că Biserica e un fel de ``uriaș adormit``, dar că poate face lucruri nemaipomenite în comunități. Însă Biserica trebuie să învețe metode noi de a relaționa cu cei din comunitate.

Ai spus despre începutul Mișcării. Cum a început? Cred că a fost în 1992. De unde v-a venit această idee? A fost ceva ce ați visat noaptea, sau poate cineva i-a zis soției tale să te îndemne să faceți ceva nou?

Eu activam deja în școli de patru ani pentru a evangheliza tinerii, la invitația școlilor, căci le ofeream ajutor prin ceea ce făceam. Când văd o problemă, îmi place să o rezolv. Din asta se trage viziunea mea: din rezolvarea problemelor. Eu și Dumnezeu ne adresăm reciproc tot felul de întrebări neobișnuite. Așadar, eram în școli, iar elevii începuseră să mă întrebe cum puteau afla mai multe despre Dumnezeu.

Eu le spuneam să se ducă la biserica aflată în apropierea școlii. Însă ei mă întrebau dacă aveam să fiu și eu acolo, sau dacă aveau să găsească pe cineva cunoscut în acel loc. Pentru ei, era ceva ciudat să meargă la o biserică, deoarece nu mai fuseseră niciodată, iar eu le ceream să meargă într-un loc necunoscut, cu oameni necunoscuți.

Așadar, inițial, l-am invitat pe pastorul local la acea școală fiindcă biserica lui era aproape de școală. Eu umblam peste tot prin Manchester, nu puteam fi în mai multe biserici în același timp. Astfel, el a venit la școală și am organizat un club care se întâlnea la prânz. Venea la școală în fiecare săptămână, iar elevii au ajuns să-l cunoască, după care au putut merge la biserica lui fiindcă-l cunoșteau. Atunci ne-am dat seama că relația era cheia întregii probleme.

Călătorind în diferite zone, am abordat diferite biserici, spunând fiecăreia că, atunci când eram în zona respectivă, mi-ar fi plăcut să le fac legătura tinerilor cu acea biserică, dar aveam nevoie ca un membru al bisericii să fie o punte de legătură. Pe atunci, eram și eu tânăr, așa că am recrutat alți tineri. Noi oferim un program de pregătire gratuit, ca un fel de pregătire de misiune gratuită, timp de un an. Oferim pregătire gratuită, cazare și mâncare gratuite. Formăm echipe cu tinerii, iar apoi îi trimitem în școli. Acești tineri sunt puntea de legătură între școli și bisericile locale. Pe scurt, cam așa funcționează Pais.

Ați pornit din Manchester? Cum ați ajuns să vă extindeți în alte orașe și alte țări?

Iată ce s-a întâmplat... Inițial, am activat în Marea Britanie, astfel că oameni din toate părțile Angliei au auzit despre programul de pregătire și au venit să se pregătească alături de noi. Apoi, se gândeau că programul ar fi mers de minune în Birmingham, Liverpool sau diferite părți ale țării, de unde erau. Noi le spuneam că, dacă ei ar fi acționat ca lideri de echipă, noi le-am fi trimis alți oameni care să lucreze în diferite orașe. Apoi, după câțiva ani, datorită Internetului, au auzit de noi și oameni din alte țări, precum Canada, Statele Unite, Germania, India și așa mai departe. Așadar, acum activăm în 14 țări din toată lumea și vrem să lucrăm și în alte țări. Ne-ar plăcea să colaborăm cu bisericile din România. Ne extindem mereu.

În principiu, oamenii vin și văd cum e, apoi se gândesc să implementeze programul nostru și în locul lor de proveniență. Cam așa am început și ne-am extins. Suntem niște misionari care pregătesc alți misionari, deci ne bazăm pe extindere. De asemenea, căutăm să găsim metode noi de a ne implica în comunitățile noastre.

Cred că avem o problemă. În primul rând, dacă suntem prea ``evanghelici``, nu vom mai fi invitați, dar, o altă extremă ar fi ca, dacă suntem invitați în comunitate, să nu mai avem voce pentru Isus. Unele biserici fac tot felul de lucruri pentru comunitate, dar mesajul Bibliei se pierde pe parcurs. Așadar, noi învățăm cum să fim invitați în comunități, de aceea suntem în locuri precum Pakistan. Suntem prezenți în locuri plăcute,precum Irlanda, dar și în cele mai neplăcute, precum Islamabad. Avem echipe și acolo fiindcă învățăm să răspundem la ceea ce ne cer oamenii, dar fără a neglija ceea ce putem face cu adevărat. Există anumite tehnici și modalități prin care putem învăța cum să facem asta.

Am o altă întrebare, venită de la telespectatorii noștri. Unii lideri creștini poate se întreabă cum se pot implica. Care e rolul Bisericii în cadrul Mișcării Pais?

Vorbim la modul general, nu contează confesiunea sau țara din care provin bisericile. Pais este o organizație interconfesională. În primul rând, bisericile își pot trimite tinerii la colegii biblice, care e un lucru minunat, dar aceste colegii se plătesc. Vă puteți trimite oamenii la Pais, unde nu se plătește nimic.

Cursurile noastre de ucenicie sunt gratuite fiindcă ucenicii nu vin numai să studieze, ci și să aplice tot ce învață. E vorba de pregătire la locul de muncă. Așadar, își pot trimite oamenii la Pais, unde primesc gratuit cazare, mâncare și pregătire. Noi le oferim pregătire pentru misiune, ucenicizare și studiu biblic, dar și pentru a deveni lideri, învață abilități de comunicare și altele.

Avem un seminar biblic de pregătire, dar mare parte din pregătire are loc pe teren, având cursuri regulate de pregătire și asistență din partea mentorilor. Toți cei care intră în organizație primesc câte un mentor, care oferă pregătire, toată lumea beneficiază de pregătire neîntreruptă săptămânal, dar totul se face pe teren.

Apoi, o biserică poate primi o echipă, lucru practicat în toată lumea. O biserică poate spune că vrea o echipă de tineri adulți care să evanghelizeze în special tinerii, dar noi avem echipe dedicate și mediului de afaceri, dar și fondării de biserici. Bisericile ne pot cere echipe de tineri. Totul costă foarte puțin, căci căutăm familii care să găzduiască ucenicii, sau putem găsi alte forme de cazare. Așadar, bisericile pot trimite echipe, dar pot să și primească echipe. Tot ce facem se bazează pe ajutorul bisericilor locale.

Pentru o țară precum România, care e procedura dacă o anumită biserică vrea să inițieze un proiect Pais în orașul său? Care este procedura formală sau informală pe care trebuie să o urmeze?

Trebuie să ne contacteze. Acum nu avem nicio echipă în România, așa că trebuie să ne contacteze fie printr-un mesaj telefonic, fie prin e-mail, iar noi le putem vorbi despre ce e de făcut. Uneori, oamenii mă întreabă dacă simpatizez vreo țară anume. Mie îmi sunt dragi toate țările, deci vrem să evanghelizăm toate țările.

Așadar, dacă aveți susținerea bisericii voastre, vă vom ajuta cât ne stă în putință. Însă, pentru început, avem nevoie să recrutăm mai mulți oameni din România. Vreau să încurajez bisericile și pastorii să-și trimită tinerii la noi. Noi le putem găsi oportunități de slujire în toată lumea, iar aceștia se vor întoarce pregătiți pentru ucenicizare, pentru a ține studii biblice și a fi misionari. Aceștia vor cunoaște metode străvechi care funcționează foarte bine în lumea postmodernă.

Alfa Omega TV

Înregistrăm această emisiune în anul 2019 și poate o vom redifuza peste un an sau doi. Din perspectiva organizației Pais, cum vezi temperatura spirituală actuală din Biserică? Fie că e vorba de cea din America, din Marea Britanie sau din Europa de Est.

Desigur că depinde... Datorită felului meu de a fi, intru în legătură mai degrabă cu bisericile care își spun că au format mulțimi, dar nu sunt sigure că au format ucenici. Poate că au învățat cum să facă biserica să fie relevantă și atrăgătoare, atrăgând oameni în biserică, ceea ce e un lucru bun, dar acum se întreabă cum să-i mobilizeze pe acei oameni.

Căsătoriile unor oameni din biserică merg la fel de prost ca cele ale celor din afara bisericii. E bine că sunt oameni în biserici, dar aceștia poate nu știu cum să studieze Biblia singuri, bazându-se numai pe predicatori. Aceștia nu știu cum să-i ajute pe oameni să-și folosească darurile spirituale.

În prezent, bisericile știu cum să formeze mulțimi, dar nu știu cum să mobilizeze aceste mulțimi pentru a face ucenici. Multe biserici de acum sunt extrem de atractive, lucru care credem că e bine. Nu spunem că e greșit, dar trebuie să depășim acest stadiu.

De curând, cineva a spus că, acum mulți ani, oamenilor le plăcea capul Bisericii, dar le era jenă cu Trupul Bisericii. E adevărat. Acum mulți ani, dar poate că e valabil și acum în anumite biserici, oamenii Îl iubeau pe Isus, dar le era rușine de ce se petrecea în Biserică, unde aveau loc lucruri ciudate, rele.

În multe biserici de acum, a apărut o altă problemă: oamenilor le place Trupul, dar nu mai cunosc Capul. De curând, am vorbit cu niște oameni care au spus că, în timpul programului de botez, când oamenii sunt botezați și își transmit mărturia, se folosesc expresii precum ``de când am intrat în Biserică``, în loc de ``de când m-am întors la Isus``, sau ``îmi place această biserică``, în loc de ``Îl iubesc pe Isus``. Aceasta este problema cu care ne confruntăm acum. Oamenii iubesc Biserica, dar nu înțeleg planul lui Dumnezeu pentru ei în cadrul Bisericii și al lumii în care trăiesc.

După cum se vede, cunoști foarte bine situația actuală din România. Întrebarea mea este: care e esența Mișcării Pais? Din ce ai spus până acum, mi-am notat faptul că relația este esențială. Este aceasta o caracteristică a Mișcării Pais? Aveți și alte valori?

``ADN``-ul nostru se trage dintr-o altă carte scrisă de mine, ``The Kingdom Principles``. Relația pe care vrea Dumnezeu să o avem cu El se bazează pe șase principii ale Împărăției Sale. Isus ne-a spus să nu fim ca păgânii, adică să nu ne închinăm lui Dumnezeu așa cum se închină păgânii către zeii lor. Ce au făcut păgânii? Ei i-au spus zeului lor: ``Nu te deranjează dacă facem cutare lucru? Dacă facem asta, ne vei binecuvânta? Ce trebuie să evităm ca să nu dăm de necaz?``

Organizația Pais se bazează pe o altă întrebare: ``Doamne, ce putem face pentru a-Ți extinde Împărăția?`` În loc să te comporți ca un păgân, spunându-I lui Dumnezeu: ``Doamne, dacă fac asta, nu Te deranjează? Dacă fac asta, mă vei binecuvânta?``, noi spunem: ``Doamne, ce faci Tu și cum pot binecuvânta și eu ce faci, știind că Tu Te vei ocupa de restul?``

Isus spune: ``Nu fiți ca păgânii, ci căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu...`` Se referă la visul sau viziunea Lui pentru această planetă. ``... dacă faceți din asta principala voastră preocupare, de restul Mă voi ocupa Eu.`` Aș spune că aceasta este forța motrice a Mișcării Pais: vrem să ajutăm întâi la extinderea Împărăției lui Dumnezeu, lăsându-L pe El să se ocupe de restul.

În bisericile din toată lumea, inclusiv în cele din România, există o tendință, indicând o tulburare în Biserică la momentul actual, căci se caută să se ajungă la un nou nivel, să se obțină o nouă relevanță. Unele biserici tind să devină megabiserici, altele susțin grupurile-celulă, pe când altele pun accent pe slujirea comunității. Unde se încadrează Mișcarea Pais în această reorganizare a Bisericii?

Pentru mine, acest lucru nu are nicio importanță, fie că e vorba de o biserică mare, una mică sau cum o mai fi. Important este ca ucenicii noștri să ajute la extinderea Împărăției lui Dumnezeu. Acest lucru se poate întâmpla în bisericile mici, în bisericile mari... Nu cred că bisericile mici sunt mai autentice decât cele mari și nici că cele mari au un mai mare succes în evanghelizare decât cele mici.

Contează foarte mult conducerea. De ce anume este motivată aceasta? Dacă liderii urmăresc să-și încurajeze congregația să extindă Împărăția lui Dumnezeu, atunci acei lideri vor căuta instrumente cu care să-i echipeze pe enoriași ca să poată face asta. Nu contează mărimea bisericii, ci pasiunea de care e mânată și viziunea acesteia. Cel puțin, pentru mine, acestea sunt lucrurile care contează.

Sper ca acest răspuns să-i provoace pe unii dintre telespectatori. Ar fi trebuit să te întreb de la început cum ați ajuns la numele ``Pais``, dar te întreb acum, aproape de sfârșitul discuției.

Acesta e cel mai puțin important lucru cu privire la Pais, cu toate că, privind în urmă, îmi dau seama că alegerea numelui a fost o decizie bună. Pe la sfârșitul anilor 1980, când lucram pe cont propriu ca să evanghelizez tinerii din școli, exista un grup de slujitori care mă susțineau. Țin minte că, într-o zi, m-am dus la o întâlnire ca să prezint un raport al activității mele, iar pastorii spuneau mereu că ceea ce fac eu în școli este minunat, punând accent mereu pe ceea ce făceam eu. Însă eu mi-am zis că făceam aceste lucruri împreună, așa că m-am dus la pastorul Harry, care era pastorul meu din Manchester pe atunci, și i-am spus: ``Harry, aș vrea să nu mai spună că e numai munca mea. Trebuie să găsim un nume pentru această lucrare, poate că astfel nu vor mai considera că e numai meritul meu.``

Pastorul meu e un adevărat cărturar. Mi-a spus: ``În Biblie nu apare nicio denumire pentru adolescent, dar apare o denumire pentru un copil care-i slujește regelui, `pais`.`` Așadar, ``pais`` înseamnă ``copil``, sau ``copil slujitor al regelui`, „paj”`.

Mai apoi am scris cartea ``The Kingdom Principles``, în care se vorbește despre a căuta mai întâi inima Regelui, așa că numele se potrivește foarte bine. Sper ca Pais să fie o mișcare a unor oameni care caută să împlinească ceea ce-I place Regelui. Noi nu numai că Îl iubim pe Rege, ci vrem să iubim și ceea ce iubește El. Vrem să-L slujim pentru ca viziunea și visul Lui să se împlinească și nu doar să-L folosim pentru ca noi să avem o viață mai bună acum. Trebuie să fim asemenea copiilor inocenți care vin la Isus, căci despre asta a vorbit și Isus.

Acum vom introduce un segment din filmul vostru, ``Spirit de pionierat``. Filmul are o durată de peste o oră, iar noi l-am difuzat pe postul Alfa Omega TV și poate îl vom redifuza, dar te rog să ne spui câte ceva despre film. Cum v-a venit ideea filmului și despre ce este vorba?

Întâi vă voi spune despre ce e vorba în film: despre pionierat și despre cele patru etape prin care trece orice pionier. Oricine are viziunea de a face ceva altfel va trece prin patru etape. Prima etapă este cea a revelației: întâi primești o revelație. Problema este că oamenii cred în tine, dar poate nu cred în această revelație. A doua etapă este revoluția. Este etapa în care oamenii înțeleg că funcționează, dar poate că amenință vechiul mod de a face lucrurile. Așadar, oamenii înțeleg că funcționează, dar aproape că vor să-ți ia revelația, fiindcă ceea ce faci amenință vechiul mod de a proceda.

Apoi se trece la rezistență. În această etapă te dezvolți, iar oamenii încep să se alăture noii mișcări. Însă, tot acum, oamenii îți oferă resurse, dar îți cer să schimbi modul în care acționezi. În film și în cartea pe care am scris-o despre pionieratul în Împărăție, vorbesc despre faptul că poți face compromisuri în orice, mai puțin în ceea ce te-a făcut unic de la început.

Ultima etapă e cea a reproducerii. Aici apare provocarea de a pregăti și alți oameni, dar asigurându-te că nu ești amenințat de noua mișcare ce apare din mișcarea ta. Acestea sunt cele patru etape prin care trec toți pionierii sau vizionarii și despre asta este vorba în film. Am făcut filmul deoarece o companie de producție de film din California, care avea ceva legături cu Pais, căci copilul unuia dintre directori activează în Pais, a observat ce a făcut acel tânăr în Africa și cred că s-au îndrăgostit de Pais datorită acestui lucru. Așa că ne-au spus că vor să facă un documentar despre noi. Este un film lung în care Mișcarea Pais e prezentată foarte bine. Filmările au fost făcute în vreo șase țări: Brazilia, Anglia, Irlanda, Germania, Africa și America.

Poate că partea a doua a acestui documentar va include și România! Aș vrea să te întreb cum vezi Mișcarea Pais, dar și extinderea Împărăției ca o mișcare, dincolo de Pais, în următorii 10 ani.

Simțim că Dumnezeu ne-a vorbit clar despre acest lucru. În ultimii 25 de ani, ca să faci parte din Pais, trebuia să fii ucenic Pais sau să faci parte din echipă. Însă acum ne dăm seama că Dumnezeu ne cheamă să fim un catalizator, să le oferim resurse tuturor. Cred că, în Pais, vom continua să ne mărim echipele, să învățăm oamenii și să oferim programe, dar vrem să vedem cum putem ajuta și bisericile să facă parte din Pais, sau cum ne putem integra noi în biserici. Vrem să vedem cum le putem oferi resurse profesorilor din școli, dar și pastorilor. În acest scop, oferim cursuri de specialitate și cărți.

Vom continua să fim o organizație care își face treaba specifică, dar de acum vrem și să permitem ca toate resursele noastre să influențeze și să ajute alți oameni. Marea majoritate a resurselor noastre sunt gratuite și pot fi descărcate de pe pagina mypais.com. Cei care vor să se alăture organizației pot intra pe pagina paismovement.com.

Pentru că te afli pentru prima dată la Alfa Omega TV, ai avut ocazia să vizitezi departamentele noastre, iar cartea ``Talmidim`` este primul nostru proiect de colaborare. Pe viitor, poate că vor fi și alte colaborări, prin resurse video. Cum vezi rolul mass-media? Poate ne spui și ce simți față de Alfa Omega, ca fiind unul dintre partenerii voștri.

E fenomenal fiindcă noi suntem o voce măruntă, iar voi ne oferiți o platformă. Prin urmare, cred că sprijiniți lucrarea lui Dumnezeu. În această lume se întâmplă multe lucruri extraordinare, în diferite colțuri ale lumii. Oamenii află despre acestea numai dacă sunt făcute de vreo megabiserică. Însă aceste programe sunt minunate fiindcă arată ce face Dumnezeu în toată lumea, aducând aceste lucruri la cunoștința bisericilor de peste tot. E fenomenal, ceea ce faceți e absolut incredibil! Altfel, lucrarea lui Dumnezeu nu cred că s-ar răspândi.

Cine știe ce se va întâmpla datorită acestei emisiuni, poate că unele biserici ni se vor alătura și vor face și ele ceea ce facem noi, chiar dacă nu vor intra în Pais și vor lucra pe cont propriu. Poate că, datorită documentarului, unii oameni vor iniția mișcări noi. Datorită acestei emisiuni, ei au aflat despre toate aceste resurse.

Paul, îți mulțumim și ne rugăm ca Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă deschidă mai multe uși și în alte țări. Îți mulțumim că te afli în România. Datorită prezenței tale aici, ai plantat o sămânță, prin intermediul studioului nostru, a acestei emisiuni, dar și a conferinței la care ai participat.

Gasiti mai multe emisiuni Realitati si Perspective la https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/rsp

 


Conferința "Cum sa ucenicizezi pe oricine, oriunde" - Talmidim 2019 - înregistrări

Conferința „Cum să ucenicizezi pe oricine, oriunde” a fost organizată în februarie 2019 de Biserica Aletheia din Timișoara. Evenimentul a reunit reprezentanți ai bisericilor evanghelice care fac parte din Federația Bisericilor Creștine Autonome din România (FBCAR). Organizatorii au adus în atenție una dintre temele actuale ale lumii creștine. Invitatul principal a fost Paul Gibbs, autor și vorbitor implicat în formarea de ucenici la nivel mondial. După cum a afirmat pe parcursul conferinței, ucenicizarea poate fi privită ca o călătorie. La rândul lor, vorbitorii din România au abordat subiecte precum: ucenicia în supranatural, fundamentul uceniciei și nevoia de lideri care să formeze ucenici. Participanții la conferință au fost conștientizați de importanța procesului de ucenicizare în bisericile locale, dar și în afara lor.

 
Sesiunea 1/4

 


 

 
Sesiunea 2/4

 


 

 
Sesiunea 3/4

 


 

 
Sesiunea 4/4

1248 accesări

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.